Rozkládací nábytek jako multifunkční luxus

Zařizujete obývací pokoj nebo dětské království? Pravděpodobně hledáte takový nábytek, který bude především praktický. I když se může investovat do vícero kusů, rozkládací alternativy jsou v tomto ohledu multifunkčním luxusem. Hodí se totiž do malého i velkého příbytku a díky možnosti rozložení už nebudete muset řešit, kam přijíždějící návštěvu uložíte ke spánku.

Pohodlnost a vysoký komfort v jednom

Za poslední roky se stal rozkládací nábytek, kam spadají například rozkládací křesla nebo pohovky, hotovým bestsellerem. Aktuální provedení jsou totiž vysoce moderní, navíc ukrývají i jistou přidanou hodnotu. Jak už bylo zmíněno, jedná se například o velmi rychlou postel v případě, že přijede neohlášená návštěva či příbuzní z daleka.

Domnívat se, že pohovka nebo křesla jsou spíše dekorativní záležitostí a pohodlí či komfort jsou vlastnosti, které postrádají, je mylné. Naopak mluvíme o velmi pohodlné posteli i sedacím nábytku v případě, že zůstane nerozložen.

Výrobci dnes totiž počítají s tím, že rozkládací křesla nebo pohovky budou sloužit i k jinému účelu než jen k sezení, proto se snaží veškeré pohodlí a vysoký komfort zajistit.

TIP: Pro děti zkuste Teepee

Úložný prostor jako bonus

Co každá domácnost ocení (ať už je velká nebo malá) je úložný prostor, který rozkládací pohovky v sobě ukrývají. Věcí, které potřebujeme neustále někam schovat je víc než dost, proto oceníme, když si nebudeme muset kupovat například další komodu nebo skříň, která by zabrala příliš mnoho prostoru.

Případně pokud by k vám přijela neohlášená návštěva, je to také skvělá možnost, kam schovat nahromaděný nepořádek, mezi něhož patří dětské hračky, oblečení nebo jakékoli další rozházené věci.

Hledejte snadno čistitelný materiál

Výhod rozkládacího nábytku je víc než dost. Při výběru však pamatujte na jedno – záleží na materiálu, který si zvolíte. Hledejte takové pohovky, které jsou z dobře čistitelného materiálu, čímž zvýšíte délku jako nového stavu.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz