Trendy v kuchyních pro letošní rok. Jak si zařídíte svou kuchyni vy?

Jednou za čas potřebuje kuchyně obrovskou rekonstrukci. Nevydrží vám padesát let, většinou k její rekonstrukci dojde po pár desítkách let, kdy se poličky už propadají či padají člověku při vaření na hlavu. Při rekonstrukci či modernizaci kuchyně se rovnou vezme i jídelna, která je většinou součástí kuchyně. V případě jídelny však není těžké se rozhodnou pro vyhovující stoly nebo židle. U zařizování nové kuchyně je to trochu horší.

Jelikož se kuchyně nerekonstruuje každý rok, touží člověk po moderní kuchyni, která bude podle posledních trendů. Abyste však nemuseli trávit hodiny na počítači sledováním aktuálním hitů ve světě bydlení, prozradíme vám několik kuchyňských trendů pro letošní rok. Otázkou pak už jen zůstane, jak si svou kuchyni zařídíte vy?

Barvy, které jsou v kuchyni moderní

Pokud jste milovníkem černobílých kuchyní, bohužel máme pro vás špatnou zprávu. Aktuálním trendem jsou kuchyně tmavších odstínů. Převládají tedy ryze černé kuchyně nebo kuchyně z tmavého masivního dřeva, které však vypadají velice luxusně.

Jestliže byste do své kuchyně chtěli vnést trochu světla, podaří se vám to s pastelovými barvičkami, které jsou snad jako jediné povolené ve světě kuchyní. Nebojte se tak tyrkysového zbarvení nebo korálově červené kuchyně. Pastelové kuchyně jsou trochu veselejší, leč nevypadají tak luxusně jako kuchyně v tmavém, černém nebo masivně dřevěném provedení.

Chytrá kuchyně je v módě

Při zařizování vlastní kuchyně byste se měli zaměřit na chytré funkce a chytré spotřebiče. Ve světě bydlení, respektive ve světě kuchyní aktuálně platí jedno pravidlo, a sice čím chytřejší kuchyně je, tím lepší. A tak se nebojte propojení mnoha chytrých spotřebičů s chytrými funkcemi.

V současné době se dá řada spotřebičů ovládat dálkově skrze ovladač nebo mobilní telefon, nebojte se toho využít. Usnadní či zjednoduší to život.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz