Rozkládací pohovky jsou praktickou součástí našich domovů

Pohovky jsou již tradiční součástí našich domovů. Tento kus nábytku má většina domácností v obývacím pokoji, kam vodíme návštěvy. Proto by pohovka měla vypadat pokud možno co nejvíce reprezentativně. To ale není její jediný účel. Pohovka musí být pohodlná, aby nám dopřála dostatečnou relaxaci. Rozkládací pohovky navíc musí být pohodlné i pro spánek po celou noc.

Rozkládací pohovky

Velké procento domácností vlastní pohovky, které jsou rozkládací. Jsou totiž velice praktické. Pokud máte malý byt, můžete snadno proměnit obývací pokoj v ložnici. A to klidně každý den nebo jednoduše tehdy, když čekáte návštěvu, pohovku složíte. Rozkládací pohovky se hodí také v případě, kdy k vám přijede návštěva, která hodlá zůstat přes noc. Nemusíte nafukovat matrace, stačí pohovku rozložit a máte hotovo.

Rohová rozkládací pohovka

Někdy si budete muset vybrat, jestli rozkládací pohovku nebo pohovku s úložným prostorem. Oba druhy mají své výhody a nevýhody, záleží pouze na vašich preferencích. Pokud toužíte po obou možnostech, tedy jak po úložném prostoru, tak po rozkládacím kusu nábytku, můžete zvolit rohovou rozkládací pohovku. Rohové pohovky jsou skvělé tím, že vyplní poměrně problematický prostor obývacího pokoje: rohy. Obvykle jsou dostupné zejména v úctyhodné velikosti, pokud si ale dáte tu práci a budete hledat, najdete i rozkládací rohové pohovky menších velikostí.

Jak začlenit pohovku do interiéru

Spolu s pohovkou by měly korespondovat také jiné části pokoje: například knihovna, bar, koberec, závěsy apod. Rohová pohovka své místo najde obvykle v rozích pokoje, není to ale výjimkou. Tvar pohovky do písmene L má mnohé výhody, například usnadňuje komunikaci s přáteli, ale i sledování filmů nebo čtení knih. Pokud si v průběhu dne rádi odpočinete, jsou rohové pohovky tím pravým pro vás.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz