Pusťte si slunce domů a bydlete ve stylu Kalifornie

Svou domácnost dnes můžete zařídit do stylu, jaký se vám líbí a který je vám sympatický. Než se však pustíte do samotného zařizování, berte v potaz velikost vašeho příbytku. Zatímco do domu nebo velkého bytu se hodí prakticky jakýkoli styl bydlení, do menších bytových jednotek si nemůžete řadu stylů pustit, jelikož by opticky zmenšily už tak malý byteček. Přece jen pro každý styl je typický jiný nábytek a jiné doplňky. Co se však hodí jak do menšího bytu, tak do velkého domu, je kalifornský styl bydlení, který je typický tím, že do domácnosti pustíte sluníčko.

O Kalifornii se ví, že je to stát slunce a také stát pohodlného života. Právě takto lze popsat i kalifornský styl bydlení, který je přesně odrazem slunce a pohodlnosti.

Neutrální tóny vládnou celému interiéru

Jelikož se má povzbudit sluníčko, které do interiéru má zavítat a které má v interiéru své místo, je důležité vsadit na neutrální odstíny barev. Možná i díky tomuto výběru barev se o kalifornském stylu bydlení mluví jako o minimalistickém stylu.

Kromě neutrálních barev je důležitá vzdušnost. Otevřené vzdušné prostory Kaliforňané zkrátka preferují. Je velice důležité podpořit přirozené světlo, i proto se preferují především přírodní materiály na nábytku nebo na podlahách, dokonce i na mnohých bytových doplňcích.

Experimenty jsou na místě

Možná to zatím vypadá tak, že kalifornské bydlení je spíše bydlení usedlíků, nijak nevýrazné a nijak zajímavé, ale není tomu tak. Nemusíte se vůbec bát experimentování, to ostatně dělají i samotní Kaliforňané, kteří se nebojí například etno potisků tapet nebo bohémských bytových doplňků. Důležité je jen zachovat ten prvotní dojem, a sice dojem nenucené elegance, která převládá v celém interiéru. Nenucené elegance dosáhnete například tak, že do jídelny umístíte originální stůl nebo že do obývacího pokoje zakomponujete zajímavé rolety místo všedních žaluzií.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz