Jak oživit obývací pokoj

Obývací pokoj je místem, kde se schází návštěvy a kde trávíte poměrně hodně svého volného času. Proto by právě tato místnost měla být doslova dokonalá. Jenže mít pěkný obývák, to chce trochu kreativity. Vyhněte se nudným doplňkům a raději vsaďte na barevné oživení. Co třeba obalit polštářky do vzorovaného bytového textilu? A proč nemít uprostřed obývacího pokoje sedací vak?

Tvary, barvy, vzory

Ptáte se, jak oživit svůj obývací pokoj? Jak jsme zmínili, měli byste upustit od neutrality, nudnosti a upjatosti. Raději dejte prostor své fantazii a nebojte se do svého obýváku zakomponovat polštáře různých tvarů, barev a vzorů. Nesázejte na klasické materiály, klidně upřednostněte chlupaté polštáře, které jsou dnes velmi stylové.

Dekoračních polštářů se na trhu nachází mnoho a jsou nedílnou součástí útulného obývacího pokoje. Bez nich jsou obýváky neosobní a nepříjemné na pohled, takové nezabydlené. Nebojte se je vrstvit, jeden překládejte druhým.

Pokojové květiny pro lepší pocit z obývacího pokoje

Aby byl obývací pokoj útulný, neměly by v něm chybět pokojové květiny. Ty ostatně oživí interiér, a to i když vsadíte na stálezelené rostliny či i když vsadíte na barevně kvetoucí květiny , které budou kvést do všech barev duhy.

Pokud jste na květiny alergičtí nebo pokud máte doma mazlíčka, pro kterého mohou být pokojové rostliny nebezpečím, vsaďte na umělé alternativy. Umělé květiny jsou dnes velmi propracované a na první pohled jsou nerozpoznatelné od živých rostlin.

Sedací vaky pro děti i dospělé

Již bylo zmíněno, že svůj obývací pokoj můžete oživit sedacím vakem. Věřte tomu nebo ne, sedací vaky jsou v současné době hitem a nehodí se jen do dětských pokojů, ale potěší i dospělé právě v obýváku. Jsou pohodlné a moderní, poskytují skvělé místo pro čtení, studium nebo pro hraní her na mobilním telefonu.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz