Přírodní bavlna jako nejčastěji používaný materiál při výrobě prostěradel

Pohodlná postel = kvalitní a zdravý spánek. A jelikož je kvalitní a zdravý spánek tak důležitý, měli bychom do pohodlné postele investovat. Především bychom měli investovat do kvalitního prostěradla, které se na dobrém spánku podílí. Pokud bude prostěradlo škrábat a svědit, noc bude spíše probděná než naopak. Abyste se vyspali a prostěradlo bylo doslova pohádkově hebké, investujte do takového, které je vyrobeno z přírodní bavlny.

Prostěradlo je jako povlečení - přichází do přímého kontaktu s kůží, proto bychom na něm rozhodně neměli šetřit. Především by mělo být příjemné na dotek, mělo by být taky dostatečně kvalitní a z dobrého materiálu, aby se zabránilo jeho rychlejšímu opotřebení. Zmiňovaná přírodní bavlna je nejlepší možnou volbou.

Přírodní bavlna jako nejčastěji používaný materiál

Sice se prostěradla vyrábí z mnoha různých materiálů, ovšem přírodní bavlna je tím nejčastěji používaným. Nemůžeme se tomu však divit, přece jenom se jedná o materiál velice příjemný k pokožce, který se pyšní svou vysokou prodyšností, také savostí. To oceníme nejen během parného léta, kdy jsou letní noci skutečně velice horké.

Prostěradla, která se vyrábí ze stoprocentní bavlny

Na trhu byste našli rovnou několik typů prostěradel, jež se vyrábí ze stoprocentní bavlny. Předně jsou to klasická plátěná prostěradla, která se dají zakoupit i v provedení na gumu. To je velice praktické, protože se vyvarujete tomu, že bude prostěradlo z postele sjíždět během noci.

K sehnání jsou však i froté prostěradla, jež mají naprosto totožné složení. Dnes jsou daleko oblíbenější. Vyrábí se totiž z takzvané smyčkové tkaniny, která se pyšní svou fantastickou měkkostí a také nadýchaností.

Froté prostěradlo je navíc ještě hřejivé, což oceníte hlavně během zimních, chladnějších měsíců. Jasnou výhodou oproti klasickému plátěnému je, že se nemusí žehlit - je napínací.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz