Jak vybrat dětské odrážedlo

Odrážecí kolo nebo také odrážedlo - to je věc, bez které se rodič neobejde. Je to opravdu skvělý pomocník, který podporuje rozvoj dítěte. Učí ho rovnováze, také odhadu vzdálenosti a mimo jiné i zatáčení, což se s jinou hračkou jen stěží naučí. Navíc to dítě opravdu baví, za což je rodič ještě víc vděčný. Kvůli aktuální opravdu široké nabídce se však nabízí otázka, jak vybrat dětské odrážedlo. Které je to nejlepší pro vaši ratolest?

Jelikož v dobách mnohých rodičů odrážedla neexistovala, je pro ně opravdu těžké vybrat svému dítěti to, které mu bude vyhovovat a naučí ho zmiňované rovnováze nebo odhadu vzdálenosti. Při výběru hraje roli především velikost odrážedla.

Výška sedadla a řídítek

Velikost odrážedla lze specifikovat jako výšku sedadla a řídítek. To je při výběru tohoto dětského pomocníka opravdu klíčové. Dítě by mělo dosáhnout na zem, a to celými svými chodidly. Nesmí se dotýkat země jenom špičkami. Pokud dítě hravě dosáhne na zem celou svou nohou, nebude pro něj problém zabrzdit či dobře se odrazit.

To, jestli dítě dosáhne celým svým chodidlem na zem či nikoliv spočívá ve výšce sedla. Výhodou dnešních odrážedel je to, že mají téměř všechna sedadla posuvná. Lze tedy sedadlo nastavit podle dítěte a s dítětem tak může rovnou růst.

I tak je třeba odrážedlo vyzkoušet předtím, než si ho koupíte a odnesete domů. Jen tak zjistíte, jestli dítěti skvěle sedí či nikoliv.

Z jakého materiálu je odrážedlo vyrobeno?

Při výběru vhodného odrážedla je důležitý i materiál, z něhož je vyrobeno. Nejčastěji se setkáte s materiály:

  • Plast
  • Dřevo
  • Kov

Kovová odrážedla jsou bytelnější, ale na druhou stranu mohou být těžší. Dřevěná jsou skvělou volbou, jelikož se snáze přenáší a pro dítě je díky své lehkosti lepší. Co se týče plastových odrážedel, ta jsou stejně lehká a levná. Jejich životnost se však nerovná té, kterou se pyšní kovová nebo dřevěná odrážedla.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz