Jak zařídit garsonku

Praktické bydlení, kde nebudeme plýtvat místem. I garsonka se dá zařídit tak, aby byla prostorná a nabízela chytrá řešení. Hurá na zařizování!

Návštěva? Žádný problém

I když bydlíme v garsonce, může k nám bez problémů přijet návštěva. Rozkládací pohovka se vejde kamkoliv a snadno na ní ubytujete i dva členy vaší návštěvy. Pravda, ostatní se musí spokojit s karimatkou, ale i to je zážitek. Pokud nepřemýšlíte nad tím, že byste měli pohovku ve svém bytě, může vám stačit i rozkládací křeslo. Na něm se pohodlně vyspí jeden člověk.

Vychytávky, se kterými jde všechno

Celý koncept garsonky si rozkreslete a přemýšlejte, jak budete jednotlivé prvky řešit. Když je v prostoru rozkládací pohovka, nemusí zde po celý den být také postel. Ta se dá velmi snadno řešit sklápěním. Bude vždy čistá a připravená k nočnímu použití. Stačí si zvolit sklápěcí systém a pořídit si jej v obchodě s nábytkem, nebo si jej nechat vyrobit na míru u lokálního truhláře. Sklápěcí postel může mít příjemnou formu nenápadné skříně.

TIP: Ohrádka pro děti může být vhodná do bytu i na zahradu.

Chytrá řešení mají zelenou

I další nábytek můžete takto řešit. V garsonce můžete mít například i sklápěcí nebo rozkládací stůl. Váš prostor se tak v mžiku oka promění v praktické zázemí. A když si nepřejete zrovna hostit sebe nebo návštěvu, stůl vrátíte do původní podoby a užíváte si prostoru a vzdušnosti bytu.

V garsonce je, ještě mnohem více než v jiném typu bytu, důležité také dobře organizovat své věci. Používejte identické dózy na potraviny, které opticky přidají pořádek do vašeho bytu. Ve skříni využijte maximum možností, jak oddělit a chytře skládat na sebe jednotlivé kousky oblečení.

Vymalujte místnost světlou barvou a také nábytek volte v bílém laminu nebo světlém dřevě. Vzpomínkové věci uložte do krabic, v malém bytě je třeba myslet na budoucnost a tvořit přítomnost. Stěny ponechte maximálně volné, nebo přidejte jedno ústřední umělecké dílo.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz