Jak vybrat zahradní gril

Grilovací sezona je v plném proudu, přesto některým jeden takový gril stále chybí. Proto brouzdají na internetu a hledají toho ideálního favorita, který by jim během následujících týdnů ugriloval naprosto dokonale nejen maso, ale také ryby, zeleninu nebo špekáčky, když už na ně přijde chuť. Trh aktuálně nabízí celou řadu zahradních grilů. Podívejme se však na všeobecné zásady, které nám výběr grilu rapidně usnadní.

Gril musí být dostatečně stabilní

Při výběru grilu se dívejte především na jeho stabilitu. Grilování je sice zábava, ale pokud gril není dostatečně stabilní, může napáchat řadu škod. Především může způsobit popálení nebo dokonce i požár, pakliže by se převrhl. Dostatečně stabilní jsou především masivní grily, které vydrží stát i při prudkém větru nebo nárazu. Masivní grily se navíc často pyšní kvalitní vnější i vnitřní úpravou, aby nedošlo k jejich brzkému poškození. Díky jejich kvalitnímu provedení často vydrží dlouhá léta.

Apelujte na kvalitní rošt

Co je srdcem grilu? Rozhodně kvalitní rošt, který by měl být v ideálním případě buď nerezový, nebo litinový. Měl by být pokrytý kvalitním smaltem a zároveň by měl zabírat maximální plochu. Důvodem toho je to, aby teplo bylo rozváděno do celého prostoru grilu rovnoměrně. Při grilování tak docílíte dokonale ugrilovaného pokrmu.

Držadla a úchyty musí být součástí grilu

Při výběru grilu se dívejte, jestli má daný gril držadla nebo úchyty. Ty jsou totiž naprostou nutností. V ideálním případě by úchyty stejně jako držadla měly být robustní a teplo nevodivá. Měly by snadno padnout do ruky a příjemně se držet.

Čím méně šroubků, tím lépe

Možná vás potěší, že při výběru vhodného zahradního grilu se dívejte po takových, které nemusíte zdlouhavě šroubovat. Ve světě zahradních grilů totiž platí jedna věc, a sice čím více šroubků gril potřebuje, tím dříve se stane nepevným.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz