Jak si vybrat ideální křeslo do interiéru

Konečně jste se rozhodli a přejete si splnit sen s pohodlným křeslem. Víte, podle čeho jej vybírat a na co si dát pozor? Podívejte se na základní požadavky pro interiérové křeslo.

Nabízí více funkcí?

Bude vám pro vaši domácnost nejvíce vyhovovat křeslo ve stylu ušák, nebo máte více požadavků na tento kus nábytku? Například rozkládací křeslo se v mžiku může přeměnit v pohodlnou pohovku, kde si uděláte dostatek pohodlí. Nebo se při rozložení promění v pohodlnou postel pro vaši návštěvu. Máte tak ihned několik nábytkových prvků v jednom jediném. Myslete proto také na běžné situace, které během roku zažíváte. Budete možnost rozložení využívat, nebo ji nepotřebujete?

Houpací, nebo stabilní?

Existuje celá řada křesel. Bude vaším požadavkem, aby mělo křeslo pevná záda a nabízelo tak dostatek pohodlí pro vaše chvíle odpočinku? Budete potřebovat také opěrku na ruce? Nebo se rozhodnete pro něco úplně jiného a zaujme vás například houpací křeslo? Výběr, zda bude křeslo houpací nebo stabilní, je další kritérium výběru.

Materiál, který vám vyhovuje

Nyní již máte představu o tom, jak bude křeslo vypadat a jaké bude mít dispozice a funkce. Je tedy možné přejít k dalšímu kroku. Tím je výběr povrchové úpravy vašeho křesla. Přejete si bavlněný povrch, kůži, koženku, nebo nějakou speciální textilii? Dobře popřemýšlejte, na jakém povrchu se budete cítit komfortně. Křeslo slouží především k odpočinku, to by mělo být dodrženo. Musíte se na něm zkrátka cítit krásně.

Stylovka do vašeho prostoru

Jako poslední si budete odpovídat na otázku, zda se křeslo k vám hodí z hlediska stylu. Jaký je styl vašeho obývacího pokoje? Jedná se o vintage styl, retro, industriál, skandinávský styl, nebo třeba venkovský styl anglického venkova? Představte si vámi zvolené křeslo, jak se bude v celkovém pojetí prostoru vyjímat. Jste spokojeni s touto představou? Výborně.

Vyberte si své vysněné křeslo přesně podle svých představ.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz