Co děti ve svém pokojíčku ocení?

Zařizovat vysněné království pro malou ratolest nemusí vždycky snadné. V ideálním případě dítě do výběru nijak nezapojujte, nebo se nedoplatíte a přivedete tím rodinu “na buben”. Dítě chce totiž naprosto všechno. Kromě obrovských plyšáků touží po sedacím vaku i pohádkové postýlce, do které se bude uléhat s úsměvem na rtech. Jakožto rodiče však přistupujte k zařizování pokoje prakticky a ze zmíněného se přikloňte maximálně k sedacímu vaku.

Kvalitní postel jako dominanta dětského království

Po zvolení ideálních barev a po vymalování všech čtyřech zdí budou vaše kroky směřovat do obchodu s nábytkem. Právě zde totiž zakoupíte opravdu kvalitní postel pro nejmenší. Přesně tento kus nábytku je dominantou celého pokoje a jelikož s dítětem nějakou dobu pobude, sázejte nejen na kvalitu, ale i na pohodlí. Vzhled je až posledním rozhodujícím faktorem.

Abyste nemuseli co pár let investovat do postele nové, sáhněte po rostoucí alternativě. Tento trend je nyní k dispozici a je skvělým způsobem, jak se ustavičnému vybírání postele vyhnout. Přece jenom se jedná o upravitelnou alternativu, která s dítětem vydrží až do jeho puberty.

Psací stůl je také zapotřebí

I dítě potřebuje mít ve svém království nějaké místo na práci. Myslí se tím pracovní koutek vyplněný psacím stolem a židlí, což je dvojice sloužící nejen pro psaní úkolů. Opět lze vybrat rostoucí alternativy kusů nábytku, které však vybavte dostatečným množstvím úložných prostor.

Při výběru zmiňovaného stolu se dívejte především na pracovní plochu a na její velikost. Měla by být dostatečně prostorná. Co se týče židle, ta by měla být dokonalou oporou páteři dítěte.

Osvětlení nepodceňujte

Nedílnou součástí dětského království je samozřejmě osvětlení. A jelikož osvětlení ovlivňuje nejen náladu, ale také má přímý vliv na náš zrak, neměli bychom ho jeho výběr podceňovat. Jedno centrální světlo ani náhodou nestačí, zapotřebí je investovat do stolního svítidla i lampičky, která bude nejen zdobit noční stolek.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz