Ponořte se do podzimních barev i ve svém domově

Nové roční období přináší mnoho nových možností, jak zařídit svůj příbytek. Pokud vás už nudí to, jak jste si obývací pokoj nebo ložnici před lety zařídili, je načase pořídit si barvu, štětec a pustit se do proměňování vlastní domácnosti. Kromě nových odstínů, jimiž se budou zdi zanedlouho pyšnit, si domů pořiďte i nové sedací vaky, které budou příjemným, a především praktickým zpestřením.

Při návštěvě obchodu s malířskými potřebami si však nejste jistí tím, jakou barvu vybrat. Odstínů je příliš mnoho na to, abyste se mohli prakticky rychlostí blesku rozhodnout, která bude nově obývat zdi rodinného domku. Pojďme se proto podívat na aktuální trendy, které se týkají letošního podzimu.

Do obývacího pokoje patří světlost

Rozhodli jste se pozměnit hlavní společenskou místnost, tedy obývací pokoj? Svou pozornost upněte spíše na světlé odstíny, které mají moc zútulnit atmosféru kolující mezi čtyřmi stěnami. Zároveň lze světlé odstíny oživit pár výraznějšími doplňky nebo vkusným nábytkem, jako je třeba rozkládací křeslo.

Do dětského pokoje patří hořčicově žlutá

Jestliže chcete proměnit k nepoznání dětské království, vsaďte letos na podzim na hořčicově žlutou. Tato barva se skvěle kombinuje třeba se svěže zelenou, kterou opět můžete zakomponovat do interiéru pouze jemně za pomoci bytového textilu nebo jiného podobného doplňku.

Koupelna se zahalí do šedi

Poslední měsíce v roce se nesou v trochu pochmurné náladě. Tu si přeneste velice jemně i do své koupelny. Tradiční podzimní šedou zkombinujte s neutrální, nevinnou bílou a vytvořte tak naprosto fantastický minimalistický a praktický interiér. Tuto kombinaci pak klidně podtrhněte třeba zeleným textilem, jako budou ručníky či koupelnové předložky.

Do kuchyně patří příroda

V případě přeměny kuchyně dejte prostor přírodě. Dřevo zkombinujte se zemitými odstíny, jako je krémová nebo pískově béžová barva. Laďte vše spíše do neutrality a jemnosti, ty vás budou bavit dlouhé roky.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz