Co patří a nepatří do pracovny

V pracovně by se měly vyskytovat věci, které nám pomohou se soustředit, případně si odpočinout a rychle nabrat síly. Co by se v pracovně nikdy nemělo objevit?

Rychlá regenerace během práce

Všichni to známe – pracujeme, pracujeme, když vtom nás přepadne únava. Je jen potřeba se na chvíli odreagovat a dopřát své hlavě odpočinek. Sedací vak nebo rozkládací křeslo jsou ideální pomůcky. Stačí deset minut odpočinku a budete opět svěží a připraveni na další pracovní výzvy. Během odpočinku se ale nesnažte dělat nic jiného. Vyřizování telefonátů nechejte na později, stejně jako brouzdání na internetu. Zkuste chvíli skutečně jen a jen odpočívat.

Tohle do pracovny nepatří!

Pokud se ptáte po něčem, co do pracovního prostoru rozhodně patřit nemůže, máme okamžitou odpověď. Nikdy byste neměli mít v místnosti zapnutou televizi. Neustále vás bude rušit. Vaše pozornost bude rozptýlená, nebudete se dobře soustředit na výkon své práce a vaše pracovní doba se tak bude stále natahovat. Televizi před začátkem pracovních činností vždy vypněte. Mnohdy nepomáhá ani puštěné rádio, kde se dozvídáme aktuální informace a zprávy.

Výhled tam, kde to miluji

Pracovní prostor si jen těžko přemístíte do hor nebo na oblíbenou pláž. To ale nic nemění na tom, že si kousek svého nebe nemůžete přenést do pracovny. V grafickém studiu si nechejte vytisknout plakát s místem, kde to máte rádi, nebo kam se v nejbližší době chystáte. Hned se vám bude lépe pracovat! Pohled do přírody, nebo do víru velkoměsta, vám přinese ty správné myšlenky a inspiraci.

Tohle raději ne

V pracovně byste neměli mít příliš mnoho vzpomínkových předmětů. Suvenýry z dovolených, fotky příbuzných, kteří již s námi nejsou – to není to pravé povzbuzení pro práci. Snažte se udržet pracovní prostor v pozitivním naladění a cokoliv by vaše myšlenky tahalo do melancholie, raději přemístěte jinam.

Pracovní prostor by měl být inspirativní.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz