Tipy, jak využít rozkládací matraci, když máte malé děti

Byla to jen klasická rozkládací matrace pro hosty, kterou jste si po jejím pořízení původně chtěli uložit do skříně. Pak jste ale zjistili, že vám může sloužit po celý rok. Děti si ji totiž naprosto zamilovaly! Poradíme, jak ji využít.

Nepřítel na pravoboku

Myslíte si, že se nedokáže skládací matrace proměnit v pirátskou loď? V tom případě se vraťte do svého dětství a vzpomeňte si, co byste s podobným pokladem dělali vy. Všude okolo je rozbouřené moře a jedině ten, kdo je na plavidle, se může zachránit! Ať žijí piráti!

Tady je můj domeček

Malým dětem stačí skutečně málo. Rozložte stěny matrace a umístěte je do dětského pokojíčku nebo obýváku. Poté výtvor přikryjte dekou nebo ručníkem. Vidíte brloh pro medvěda, dinosaura, nebo snad krásný palác pro panenky? Do skrýše si samozřejmě mohou vzít, co jim bude libo. Třeba i milovaný auťák.

Chvíle odpočinku

Cítí se vaše dítě během dne unavené a rádi byste jej zklidnili četbou nebo odpočinkem? Podejte mu skládací matraci a přikryjte ho hřejivou dekou. Dítě se uvolní a bude mít pocit, že na něj není vyvíjen nátlak pro to, aby šlo do své postele. Když usne? Jen dobře, bude spokojeně růst.

Picknick time

Vykouklo sluníčko a vy se chystáte ven? Co takhle malá jídelní přestávka v parku nebo na louce? Sbalte oblíbené dobroty a přibalte si s sebou rozkládací matraci. Ochrání vás před chladem a vlhkem a dodá pocit pohodlí. Doporučujeme vždy vzít také termoizolační fólii z běžné lékárničky, která se vám vejde do kapsy. Tu vždy vložte pod matraci, aby se neušpinila.

Jdeme cvičit

Matrace vám skvěle poslouží i jako bezpečná cvičební pomůcka. Věnujte každý den chvilku rozvoji motorických schopností svého dítěte a učte se společně kotouly vpřed i vzad. Skládací matrace vám bude dělat tu nejlepší společnost.

Ne, opravdu se nemusíte bát, že by matrace pro hosty po zbytek roku jen zahálela.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz