Jak vyrobit domácí mýdlo

Nevíte, co darovat svým blízkým pod stromeček? Nevíte, čím jim udělat radost? Každým rokem se k typickým vánočním dárkům řadí ložní povlečení nebo jiný bytový textil, kromě toho k typickým vánočním dárkům patří i kosmetika. Zejména muži očekávají, že dostanou pěnu na holení, deodoranty nebo sprchové gely, které jsou zároveň i šamponem. Pokud však nemáte finance na takové dary, co člověku vyrobit domácí mýdlo?

Jak jsme zmínili, mýdlo je to, co lidé očekávají pod stromečkem. I když si však člověk může říct, že je to jen mýdlo, v posledních letech nepatří k tomu nejlevnějšímu na trhu. Aby lidé ušetřili, přesto darovali to, co lidé chtějí a co každý rok vyžadují, doporučujeme mýdlo vyrobit. Není to nic těžkého, je to naopak velice snadná věc.

Pokud tedy chcete potěšit své blízké nejen na Štědrý den, vyrobte originální a zároveň užitečný dárek v podobě domácího mýdla. Celá výroba nezabere mnoho času, je to naopak chvilková záležitost.

Co budete potřebovat?

Potřebovat budete mýdlovou transparentní hmotu, která je k dostání nejen na internetu, ale také v obchodech s výtvarnými potřebami. Hodit se vám budou i barvy na obarvení mýdla, které však lze nahradit klasickým potravinářským barvivem. Nezapomeňte si nasušit bylinky nebo nachystat si vonné esence a oleje, aby mýdlo vonělo na míle daleko. Zapotřebí budou také silikonové formičky, do nichž mýdlo nalijete.

Jak na domácí mýdlo

Nyní přicházíme k jádru věci, otázkou je, jak na domácí mýdlo. Je to snadné. Mýdlovou hmotu si jenom nakrájejte na menší kousky a rozehřejte ji ve vodní lázni. Do hmoty poté můžete přidat usušené bylinky, také nezapomeňte přidat esenciální oleje.

Hmotu navoněnou a ozdobenou poté nalijte do připravených formiček a nechte to zatuhnout. Poté jen vyklopte a ozdobte třeba mašlí či zabalte mýdlo do papíru.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz